Cyprus Theatre Organisation

Νάσια Θεράποντος

 

Σπουδές: Διδακτορικός τίτλος σπουδών (PhD) από το De Montfort University, Leicester, με επιβλέποντα καθηγητή τον Prof. Leigh Landy (υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη) για την έρευνα της στην χρήση της τεχνολογίας και καινοτομίας στην εκπαίδευση. Μάστερ ηλεκτροακουστικής σύνθεσης (MA in Music, Technology and Innovation) από το ίδιο πανεπιστήμιο και πτυχίο μουσικής (Bachelor in Music) από το Royal Holloway University of London, με ειδίκευση στην σύνθεση και τις νέες τεχνολογίες.

Συνθέσεις και συνεργασίες: Πολυετές συνθετικό έργο οργανικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής, με εξειδίκευση στις μουσικές εγκαταστάσεις και το sound diffusion performance σε πολυκάναλα συστήματα διάχυσης ήχου. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με μουσικούς, θεατρικές ομάδες, εικαστικούς, video artists και χορευτές για αναθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, όπως τη Στέγη Χορού Λευκωσίας, το Point Centre for Contemporary Arts, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου,  το Music, Innovation and Research Centre και το Avaton Festival. Αυτή είναι η δεύτερη της συνεργασία με την σκηνοθέτρια Ελένη Αναστασίου, μετά το έργο «30΄ Ορέστης-Ισμήνη» για το 4ο Μικρό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος το 2015.  

Από το 2022 συνεργάζεται με τη συνθέτρια Μαρία Γούβαλη, για αναθέσεις έργων τα οποία καλούνται να εμπλέξουν την οργανική με την ηλεκτροακουστική σύνθεση («ReCorDar» 2022-2023 για τις Pythia Trio, «Symphonic Reflections» 2024 για την Συμφωνική Μπάντα Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου - Δήμου Στροβόλου και χορωδιακά έργα για φωνητικά σύνολα ομοίων φωνών για τα Μουσικά Σχολεία Κύπρου 2024).